Μενού
accessibility--alt
Εργαλεία προσβασιμότητας
Αύξηση κειμένου
Μείωση κειμένου
Σκούρα αντίθεση
Ανοιχτή αντίθεση
Ευανάγνωστη γραμματοσειρά
Φιλικό προς δυσλεξία
Επαναφορά

Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

Ο π. Βασίλειος Τσιλίμιγκας, υιός και εγγονός ιερέων, γεννήθηκε στην Αγρελιά Τρικάλων. Ενυμφεύθη την Ευγενία Μανάφα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τον Νικόλαο.

 

Αφού περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Δωροθέου και η πρώτη του ενορία ήταν ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κονισκού Καλαμπάκας. Ακολούθως μετετέθη στην Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και διηκόνησε τις ενορίες Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου και Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Φαλάνης, Ι. Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης, Ι. Μ. Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Από το 1988 είναι εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης. 

 

Κατά την περίοδο της διακονίας του στο Αργυροπούλι ανήγηρε τρεις Ναούς, τον Άγιο Δημήτριο του κοιμητηρίου, τον Άγιο Γεώργιο Λυγαριάς και τον Άγιο Νικόλαο Βοτανοχωρίου. Κατά την περίοδο διακονίας του στη Φαλάνη ανήγηρε τον κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ κατά τη διακονία του στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης ανήγηρε τον Ι. Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην περιοχή της Νεάπολης. 

 

Κατά την παραμονή του στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Αχιλλίου διετέλεσε προϊστάμενος κατά την ιστορική στιγμή αφίξεως των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου μας από τη Λίμνη των Πρεσπών στις 14 Μαΐου 1981. 

 

Το οφίκκιο του Οικονόμου το έλαβε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Πλαταμώνος κυρό Σεραφείμ, το 1977 και το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον τότε Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και νυν  Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, το 1990. 

 

Τιμήθηκε για τα 50 χρόνια διακονίας του στην Εκκλησία μας με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Νικολάου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο.