Μενού
accessibility--alt
Εργαλεία προσβασιμότητας
Αύξηση κειμένου
Μείωση κειμένου
Σκούρα αντίθεση
Ανοιχτή αντίθεση
Ευανάγνωστη γραμματοσειρά
Φιλικό προς δυσλεξία
Επαναφορά
«Κανόνα Πίστεως Και Εικόνα Πραότητος… Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε»

«ΚΑΝΟΝΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΑΟΤΗΤΟΣ… ΠΑΤΕΡ ΙΕΡΑΡΧΑ ΝΙΚΟΛΑΕ»

Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από αρκετούς κληρικούς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο αυτής και Προϊστάμενο της ενορίας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο περιστατικό του Αγίου Νικολάου στην Α ´ Οικουμενική Σύνοδο, το οποίο τον ανέδειξε ως ‘’εικόνα πραότητος’’.

Μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον π. Βασίλειο Τζιόλα, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μοσχοχωρίου, ο οποίος και διηκόνησε μέχρι την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του στην ενορία του Αγίου Νικολάου.

Πλήθη πιστών χριστιανών, μεταξύ των οποίων η Βουλευτής Λαρίσης κ. Στυλιανή Μπίζιου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Χρήστος Καπετάνος, προσκύνησαν την εφέστιο ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το χαριτόβρυτο τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.