Μενού
accessibility--alt
Εργαλεία προσβασιμότητας
Αύξηση κειμένου
Μείωση κειμένου
Σκούρα αντίθεση
Ανοιχτή αντίθεση
Ευανάγνωστη γραμματοσειρά
Φιλικό προς δυσλεξία
Επαναφορά

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αφίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου 2016, στην πόλη της Λάρισας το ιερό τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, προερχόμενο από την Μητροπολιτική επαρχία του Ούρμπινο, Sant’Angelo in Vado.
Το ιερό λείψανο μετέφερε από την πόλη της Βενετίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος, συνοδευόμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου αυτού, Μ.Αρχιμανδρίτου π.Ευαγγέλου.
Στην πλατεία Νομαρχίας υποδέχθηκαν το ιερό και χαριτόβρυτο άγιο λείψανο καθώς και το πολύτιμον άγιο Μύρο, εκ του τάφου του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και οι Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμόθεος και Γρεβενών κ.Δαβίδ, καθώς επίσης σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός του Θεού, που εναγωνίως και με μεγάλη ευλάβεια ανέμενε τον ανεκτίμητο αυτό πνευματικό θησαυρό στην πόλη της Λάρισας και ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Μετά τους πανηγυρικούς λόγους και τις προσφωνήσεις των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και του Περιφερειάρχου κ.Κωνσταντίνου Αγοραστού σχηματίστηκε μεγαλειώδης πομπή, όπου λιτανευτικά και κάτω από τα στρατιωτικά αγήματα, που απέδωσαν τιμές, τις ιερές παρατάξεις των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, των νεανίδων με τις παραδοσιακές στολές και των νέων της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και κάτω από τους εορταστικούς ήχους και τους πανηγυρικούς παιάνες, της στρατιωτικής μπάντας κατευθύνθηκαν άπαντες προς τον πανηγυρίζοντα την σεπτή άφιξη του ιερού λειψάνου Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατήσαντος του κομίσαντος το ιερό λείψανο στην Λάρισα, ύστερα από πολλές ενέργειες του οικείου Ιεράρχου κ. Ιγνατίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιου. Τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες προσφώνησε καταλλήλως ο Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ευχαριστώντας τους θερμά για την παρουσία τους, ενώ έκανε λόγο για το ύψιστο γεγονός της αφίξεως του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στην πόλη του αγίου Αχιλλίου.
Το ιερό λείψανο και το αγιασμένο Μύρο του Αγίου Νικολάου θα παραμείνουν μόνιμα στον Ιερό Ναό, προς μεγάλη και διηνεκή ευλογία των πιστών χριστιανών